Mellanstadiedisco

 
 
 
 
 
 

Några bilder från gårdagens fototävling

Det kom in många fina och kreativa bidrag igår, här nedan får ni ett litet smakprov!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@ Perrys Gym

Just nu köttar reccarna (och slitna faddrar) på Perrys gym, helt otroligt dagen efter en pubrunda må jag säga!


Just nu @ Norrlands


Just nu @ V-dala

Och pubrundan är igång!


NY TID FÖR PUBRUNDAN

Det har blivit en ändring i tidsschemat, pubrundan kommer att starta 17.00 på VG istället för 17.30. Ses snart! 

Altunagården 2012

Jag säger bara: Vilken. Jävla. Fest!!! 
 





/Supersnabba-silverfisken

Just nu @ bilen på väg till Altuna

Vi kan alltså inte nog understryka att gården INTE ligger på cykelsavstånd.


Några små rimtips

Inte nog med att alla gruppers spex ska rimma imorgon, vi ska även skicka runt våra sångböcker under middagen så att alla festglada människor omkring kan skriva en liten rolig hälsning, även det på rim. Nedan kommer lite inspiration från Silverfirren:

tidsmaskin - fyllesvin
recentior - grodlår
reccefrid - medeltid
samuraj - blåbärspaj
hångelsugen - påflugen
söt - havregrynsgröt
en god supé - gonorré
tequila-race - Får-jag-adda-dig-på-face?
 
 
Vår sångbok, UPS lilla svarta
 

TAGGA INFÖR IMORGON DÅÅÅÅÅÅ!
/Supersnabba-silverfisken

Just nu @ Värmlands

Jeanna och Jocke myser i väntan på Smala Sussie!


Peace, Love & Altuna

Kära reccar,
 
Imorgon ska vi färdas in i hippierörelsens tid och åka på Woodstockfestival! Denna lilla tripp innehållandes roliga aktiviteter på dagen, en sexa (informell middagssittning, reds. anm.) med spex på kvällen, samt övernattning brukar vara bland det mest uppskattade under insparken. 
 
Vi ses imorgon vid Ekonomikum 10.45! Kom ihåg sovsäck, liggunderlag, luftmadrass (om man vill), lunch till imorgon samt frukost till tisdagen innan vi åker hem, tandborste (om man vill), alkohol (om man vill) och ett glatt humör (MAN MÅSTE). Ta även med er kontanter! Vårt programs alldeles egna sångbok kostar 50 kr och behövs under sittningen då det kommer sjungas mycket och högt. Det kommer även finnas alkohol till försäljning. 
 
Mitt tips till er är att gå och lägga er tidigt ikväll så att ni får mycket sömn inatt. I Altuna kan jag inte lova er att det blir så mycket sömn, men jag kan lova er att det blir fest så det heter duga. 
 
UPDATE: Signaturen "hungrig" undrar om det finns micro tillgängligt till lunchen och NEJ, det kommer inte gå att micra maten och heller inte lägga in något i en kyl. Ni får helt enkelt äta er lunchlåda kall, eller köpa med en sallad eller något annat innan vi tar bussen vid 11. Till frukost kan ni exempelvis ta med bröd, tubost, frukt. Eller chips. Chips kommer vara nedrans gott dagen efter!
 
 
 
 
Några bilder från förra årets Altuna (då Åkerlänna). Vi har dessvärre inte tillgång till bussen på bilden i år.
 

Er Superbloggare,
Supersnabba-silverfisken

Tony Irving har koll på vilka kläder som gäller

Tony Irving i gårdagens Sommarkrysset, iförd en kostym helt i silver.

/Silverfirren

Fetaste takfesten genom tiderna

Gårdagens takfest i Flogsta bjöd på precis allt en takfest bör bjuda på. Vilken stämning. Vilket dansgolv! Vilka reccar!!! Er Silverfirre svischade runt och dansade som aldrig förr vilket resulterade i att hen förmodligen var gårdagens svettigaste fadder. Värt det? Svar JA. Tack för att ni alla gjorde denna takfesten till den fetaste ever!
 
 
PS. Silverfirren skjutsade även hem General Fredrika på cykeln hela vägen från Flogsta igår och förväntar sig därför kopiösa mängder av extrapoäng. DS.
 
 
 
 
 
 
 
/Supersnabba-silverfisken

Just nu @ ekonomikum

Presenterar härmed dagens fadder- Gulla! Ett blont litet underverk med skratt klingande som en porlande bäck en tidig aprilmorgon. Skynda fynda innan någon annan gör det!


En fredagskväll i Ekonomikumparken

Det gick hett till mellan Sovjet och Woodstock.
 
General Linus och General Fredrika fixade fet festmusik i feta högtalare.
 
Civilstånd på båda: SINGEL.
 
Nämen, är det inte Barney från Flintstones som står och smeker sig själv på rumpan?
 
Ex-polkandaren Faim (mannen med tungan) gjorde storslagen comeback.
 
Reccedansen lärdes ut!
 
Och alla dansade (och pausade).
 
Taggade faddrar!
 
Sen blev det självklart ringen och en del visade oanade skillz på dansgolvet (aka asfalten).
 
Framtidsbrudar!
 
General Hannis (Johanna, reds. anm.) och General Linus var på topp.
 
Och sen var det fest för hela slanten!
 
 
/Supersnabba-silverfisken

Första kvällen

Underbara reccar! Tack för att ni gjorde insparkens första kväll till en superduperkväll! Det kändes som att ekonomikumparken väntat hela sommaren på att någon ska komma dit och föra lite liv. Dansa pausa sitter nästan klockrent redan efter en kväll, tänk er när vi hunnit slipa på den en hel vecka. Vi noterade att piraterna kanske har möjlighet att nå Tusen och en natt-klass med sina ramsor och att Sovjet hade synkat ihop sig otroligt snyggt. 
 
 
 
Gudomliga kramar!
 

Två bilder från dagen, mer kommer att fotas ikväll

Vi ses i Ekonomikumparken klockan 18.00! Ni kan med fördel ta med er en filt om ni har någon. Och några öl om ni känner för det. OBS - alkohol är alltid frivilligt!
 
UPDATE: Vi skjuter upp parkhänget en timme, och hoppas att regnet drar förbi så att vi inte får en alldeles för blöt kväll. Ses klockan 19.00 istället!
 
Pirriga grupper framför Universitetshuset
 
 
En förtjusande geisha och en skräckinjagande general
 
 
...PSST! Vad Silverfirren kunde skåda blev det visst några pussar (om än av olyckshändelse) på FoKens station vid ÖG idag. Blir det mer pussar i den mörka natten i parken mån tro....? 
 
 
/Silverfirren

NU KÖR VI

Kära recentiorer, 
Klockan är 00.55. Det innebär att det är fredag. Det innebär att det är första dagen på insparken. Dagen vi alla har väntat på har äntligen kommit.
 
Er Silverfirre är just hemkommen från Stocken (Stockholms nation, reds. anm.), där hen spenderade kvällen med hälften av generalkvartetten samt ett gäng mycket tappra och festsugna faddrar. Vi kunde inte hålla oss. Vi var tvungna att få utlopp för våra peppade sinnen och kroppar. Så vi gick till Stocken. Vi satte ribban. Vi visade vart skåpet ska stå. General Linus bjöd på en dans till We no speak Americano, och bättre dans till den låten har världen förmodligen inte skådat.
 
Kära recentiorer, 
Det är hög tid att gå och lägga sig. Er Silverfirre tvivlar dock på om hen kommer kunna sova. Det finns fem extra roliga händelser här i livet. Det första är julafton. Det andra är när man fyller år. Det tredje är tentafester. Det fjärde är Valborg i Uppsala. Och det femte - det sista men absolut inte minsta - är insparken för polkand. Jag tror inte att jag är ensam när jag säger att jag är så taggad att jag inte vet vart jag ska ta vägen.
 
LÅT ÄVENTYRET BÖRJA!!!
 
Bilden har ingenting med inlägget att göra. .............eller............
 
 
Ses imorgon! Kom ihåg att ni ska vara vid Universitetshuset klockan 11.00!
 
MEGAKRAM, 
Supersnabba-silverfisken
 

Schemaupdate

Inspirationsföreläsning lördag 1/9

När ni vaknat upp efter den storslagna gasquen är det dags att blicka fram mot en spännande och lärorik termin! Bästa sättet att göra detta är att komma till Brusewitzsalen och lyssa på Katarina Barrling Hermansson från statsvetenskapen, Tomas Guvå från nationalekonomin och Marie Nylund från institutionen. Bli inspirerad och få lite kött på benen inför den stundande terminsstarten på måndag! Vår fina utbildningsrådsordförande kommer också att berätta om det nya mentorsprojektet - det vill ni inte missa.

När: Kl 15

Var: Brusewitzsalen, Statsvetenskapliga institutionen


Just nu @ statsen


Inskrivning torsdag

Godkväll,
 
Jag vill bara lugna förvirrade hjärnor och vilsa själar genom att berätta att inskrivningen imorgon torsdag är samma tider som idag, alltså klockan 9 - 16, med avbrott för lunch 12 - 13.
 
Samma tid, samma kanal! Inskrivningen sker alltså på statsen även imorgon.
 
Generalerna med stort G
 
Sov gott,
Silverfirren

Snart är det bara EN DAG kvar. Hur känner ni inför insparken!?

Berätta för oss hur ni känner!
 
 
 
 
 
 
 
/Silverfirren,
som mest känner som på bilden högst upp och näst längst ner

Dagens ord: egid

egid

substantiv. skydd, ledning, sköld.

Egid är också vanligen namnet på gudinnan Athenas sköld, överdragen med getskinn, fransad med gyllene tofsar (i senare konst ormar). 

I sammanhanget "under någons ledning".

Till exempel: Under generalernas egid vandrade de små reccarna förbi.

Observera! Ordet egid bör ej förväxlas med European Genomic Institute for Diabetes (EGID), Eosinophilic Gastro Intestinal Disorders (EGID), eller Egypt for Information Dissemination (EGID).

Fred, 
Silverfirren

Inskrivning imorgon!

 
Kära reccar,
 
Imorgon onsdag är det dags för inskrivning klockan 9 - 16 på Statsvetenskapliga institutionen, som ligger på Gamla Torget 2 i Uppsala. Mellan klockan 12 - 13 har generalerna lunch, så då är det ingen idé att titta förbi. Om ni inte vill ha en egen rundtur på "statsen" förstås. (Statsen är vad vi gamla rävar kallar Statsvetenskapliga institutionen för.)
 
Att vara med på insparken kostar 550 kr, och då ingår, förutom en hejdundrande rolig vecka, två stycken olika sittningar med trerätters middag inklusive dryck. Det är VÄRT priset. En avgift på 150 kr krävs också för att vara med i vår studentförening UPS - Uppsala Politices Studerande. Det går endast att betala med cash men det finns en bankomat precis vid Gamla Torget, så det är inget att oroa sig över. Förutom pengar är legitimation det enda som behövs tas med.
 
Silverfirren kan erkänna att hen själv hade svårt att hitta till Gamla Torget förra året, men det löste sig till slut och när hen äntligen lyckades finna generalerna kändes allt bra igen. Dock glömde Silverfirren att skriva in sig på själva programmet och endast på insparken (hen valde det som kändes viktigast), så hen fick åka tillbaka till Gamla Torget en annan gång. Som tur var ordnade sig även det till slut. 
 
Jag önskar er lycka till imorgon, och kom ihåg att spännande goodiebags väntar till alla reccar!
 
 
Klicka på länken för att se en karta: http://maps.google.com/maps?um=1&hl=sv&client=safari&rls=en&q=gamla%20torget%202%20uppsala&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&biw=1211&bih=569&ie=UTF-8&sa=N&tab=il
 
 
Har ni hittat denna skylt så har ni hittat rätt!
 
Kram,
Supersnabba-silverfisken

Att äta som en general

Generalerna firar en otroligt effektiv och väl genomförd arbetsperiod på V-dalas tak. Snart är det bara festen kvar (?).


Packa, handla och packa lite mer

Nu sitter ni säkert jättenyfikna där hemma och undrar vad vi styrt med de senaste dagarna. Bara för att vi tycker om er så mycket har vi packat en enorm mängd goodiebags med spännande saker. Vad dom kan tänkas innehålla får ni se på inskrivningen (som herregud, börjar imorgon!!). De två kvinnliga generalerna tog också en shoppingtripp till diverse stormarknader för att inhandla en mängd insparksprylar. Kunde ha blivit en dramatisk resa då bilnyckeln plötsligt hade gått och gömt sig men den bestämde sig att dyka upp efter ett tag (turen är på vår sida). I kväll ser vi fram emot en mysig sy- och pysselstuga och kanske firar vi ett bra arbete med en god middag. Imorgon får vi äntligen träffa er, hurra!
 
 
 
GENERALKRAMAR!

Besöksrekord på insparken.blogg.se igår!

 

 
/Silverfirren
 
 

Även en general har sina fläckar

Som polkandare förväntas man ha koll på vad som händer i världen. Som polkandare förväntas man även ha kännedom om en del viktiga personer, bland andra Tysklands förbundskansler, EU-kommissionens ordförande eller FN:s generalsekreterare.   
 

… PSST! En av de fyra generalerna gjorde bort sig här om dagarna då hen frågade ”Vem är Ban Ki-moon?”, vilket tyder på att inte ens en general kan ha huvudet på skaft hela tiden. Eftersom vi har som policy att inte hänga ut folk på denna blogg tänker jag dock inte namnge generalen. Jag kan däremot avslöja att personen i fråga försvarade sig med ”Jag har alltid varit dålig på namn.”

 

Kan vi verkligen acceptera att 25% av våra generaler saknar denna vitala kunskap?
Bör vi vara oroliga över att denna kvartett inte håller måttet?
Nejdå, jag tycker att vi ska låta hen gå. För denna gång. Även solen har ju sina fläckar.

 

Och kom ihåg: det man inte kan, man kan man alltid lära sig. Förutom att flyga kanske. På den fronten är det nog redan kört.

 

Ban Ki-moon, FN:s generalsekreterare
 
 
Världsfred,
Supersnabba-silverfisken

Supersnabba-silverfisken läser Dagens Nyheter till frukost och delar med sig av några enkla spartips till studenter

 
 
När det kommer till kurslitteratur uppmanar vi er att INTE hetsköpa någonting nu i förväg, då det kommer att finnas stora möjligheter att köpa litteratur av oss faddrar till ett mycket snällare pris än hos studentbokhandeln. Om ni frågar runt bland faddrarna och får napp på någon som vill sälja sina böcker har ni ju även en utmärkt ursäkt till att följa med denne fadder hem, om ni förstår vad jag menar...... *blink*
 
Fred,
Supersnabba-silverfisken

Morgonstund har guld i...

...fickan för den som jobbar nattpass. Eller om man är insparksgeneral för Politices kandidatprogrammet och uppe med tuppen. Att vara general kräver att man håller sig själv i trim för att kunna hålla humöret uppe hela dagen. Det är inte ett jobb för den mentalt svage, morgontrötte eller oföretagsamme. Det är ett jobb som kräver sin ryggrad, lugnet hos ett isberg och en benhård fysik. För att ni skall få en inblick i hur man bäst förbereder sig inför den inre och yttre resa som det innebär att förbereda en inspark kommer här våra morgonrutiner:

Vi vaknar varje morgon klockan 04.30 av att alarmet ringer till tonerna av det guldsäljande albumet "Very best of Plattanindianerna". Efter en iskall dusch avjoniserat regnvatten från Kebnekaise, intagen på universitetshusets tak springer vi iklädda ormbunksdräkter upp till Uppsala slott. Där hälsar vi soluppgången välkommen med djurläten från de största svenska rovdjuren (Fredrika är en hejare på att härma lodjur!) och armhävningspyramider. Vi gör en sisådär 300 armhävningar var samtidigt som Linus med en myndig stämma reciterar Hobbes Leviathan innantill (man måste påminna sig om begreppet makt, annars är det lätt att bli korrumperad av det!) innan vi gör utfallssteg bort till botaniska trädgården, där vi plockar vår frukost direkt från buskarna.

Samtidigt som vi inmundigar vår frukost (gojibär och björksav, mestadels) stående med båda fötterna i moder Jords varma mylla diskuterar vi världspolitik och dagens rubriker. Pontus kommer alltid med något klokt inlägg om arbetsmarknaden i Kina eller förtryckta urbefolkningsstammar i Burma - han spenderade trots allt tio år som vandrande munk i fjärran östern och förvånar oss ständigt med djupa insikter och fantasieggande historier.
 
En bild från generalernas träningsläger, som genomförs efter generalvalet varje vår. I bild ser ni Johanna till höger, Pontus till vänster, förra årets generaler i följebilen samt Linus längst bak. Fotograf: Fredrika.
 
Strax innan sju är det dags att röra på sig, då vi varje morgon ställer upp med väckning av vår studierektor, Marie Nylund. Hon är en oerhört känslig morgonsjäl och kräver hantering med silkeshandskar då hon skall vakna för att få rätt energiflöde. Vi samlas alltså utanför hennes sovrumsfönster, som vi försiktigt hakar av med hjälp av en pekpinne, och sjunger därefter en ljuv fyrstämmig morgonserenad, samtidigt som Johanna kärleksfullt väcker Marie med ett fläktande av rosvattensdoftande påfågelsfjädrar från Portugal. Marie bjuder oss sen alltid på svenskt kaffe i blommig servis, hembakade vaniljbullar och sju sorters kakor, samtidigt som hon skrattar sådär kluckande som bara hon kan.

Därefter börjar arbetsdagen med allt vad den innebär. Tack vare vår morgonrutin är vi alltid redo att anta alla utmaningar, som lokalskiften i sista sekund, nya studenter som dyker upp mitt under insparksveckan och skall tas om hand, nitiska kuratorer vid nationerna och ilskna kickboxningsinstruktörer.

Hurtiga morgonhälsningar från generalerna

Just sayin'

 
Insparksfebern verkar följa med oavsett vart i landet man befinner sig!
 
 
Som ni kanske såg är inlägget nedan inte skrivet av oss generaler. Vem är då denna nya mystiska silverfisk? Låt oss kalla hen för J så länge. J är pol kands eminenta superbloggare med både erfarenhet och passion. J har alltid öron och ögon öppna och kommer figurera här under hela insparken. To be continued! 
 
/F
 

Supersnabba-silverfisken besvarar era frågor

Hej KP!
 
Jag är en varelse på 20 jordsnurr. Jag ska börja studera vid universitetet i höst i en ny stad med massa nya människor. Jag ska läsa pol.kand i Uppsala. Jag är lite nervös. Är det något fel på mig?
 
/Obama-lover


Svar: Hej där din lilla demokrat! Först och främst vill jag bara säga GRATTIS - pol.kand i Uppsala har ett mycket gott rykte om sig. Du har dessutom blivit antagen till ett program i studentstaden framför andra, känn dig ärad och förbered dig på en hel del festligheter framöver!

För att besvara din fråga kan jag meddela att det är helt normalt att du känner som du gör. Du är inte ensam. Sålänge du är trevlig, inte tror att Afrika är ett land och vet om att jorden är rund är jag övertygad om att det kommer att gå fantastiskt för dig!
 
Lycka till med studierna! 
Din framtid ser ljus ut.
 
Vänlig hälsning,
Supersnabba-silverfisken

Helgglädje

Kära nya studenter, faddrar och andra fluktare som hittat hit! Idag är vi extra glada, eftersom det nu är mindre än en vecka till självaste insparken drar igång. Vissa av generalerna såg till att fira detta i dagarna tre och på lika många nationer. Andra åkte hem. Vi hoppas att ni är lika förväntansfulla och insparkssugna som vi är (och det vill inte säga lite!).

Vi vill även flagga för att vi har uppdaterat schemat. Det är inga dramatiska förändringar som införts, förutom att vi möjligtvis tänjt lite på begreppet "avslappnad yogadag i parken". Vi tror dock starkt på vårt nya inslag, som har en något mer fysisk karaktär.

För att fira att det är lördag och mindre än en vecka kvar så bjuder vi på en lipdub som genomfördes under UPS inspark för två år sen. Så här roligt kan man ha det i Uppsala, mina barn!



Kärlek!

Generalerna

Generalerna presenterar: Dagens fadder

Namn: Mikael 'Micko' Kataja
Intressen: Ser gärna på dokumentärfilmer om Ådalen samt går långa promenader längs Fyrisån i solnedgången.
Ser mest fram mot på insparken: Alla underbara nya reccar!
Så imponerar du på honom: Bakar extremt goda muffins som du bjuder honom på.


Kanothouse

Här kommer en låt som en av oss generaler är förälskad i sen en tripp till Göteborg i helgen. Spela den på småtimmarna så får ni garanterat napp!



/L


You've got mail

Varje gång ett e-brev trillar in i vår inkorg ([email protected]) eller ni kommenterar på vår fantastiska blogg uppstår följande situation:



Fortsätt alltså bombardera oss med funderingar, pepp och glada tillrop så att vi har något att sysselsätta oss med till ni kommer!

/Los generalos
 

Expedition Altuna

Idag är generalerna ute på vägarna och inspekterar lokaler inför insparken. Allt för er våra kära reccar! Det kan hända att en eller annan råkade försova sig och fick äta korvbricka i bilen till frukost. Denne någon hälsar att betyget blev 4/5 takfester, med kommentaren att "det var korvgubben som gjorde det. Extra plus för obegränsat med tillbehör (bostongurka, senap och brutala mängder rostad lök. Det sista var inte vidare uppskattat av övriga i bilen. Generals. Anm.)". Bra så. Nu måste vi åka vidare, stay tuned!


8 dagar och 20 timmar kvar

Taggade faddrar börjar återvända till diverse korridorer i Uppsala och hypen börjar sprida sig som ett virus genom det tillfälliga högkvarteret på Sturegården. 8 dagar, 20 timmar och 18 sekunder kvar sen smäller det, woop woop!
 
(Obs! Tillståndet på bilden har inget med texten att göra.)
 

Att vara general...

...är ibland svårt att beskriva med ord. Just nu skulle man dock kunna sammanfatta våra känslor inför insparksveckan med den här bilden.





(Vi längtar efter er!)

En liten smygtitt...

Här kommer tre bilder från förra årets inspark: 
 
 
 
 
Vill ni se mer, så hoppa in på Facebook (www.facebook.com, ett socialt verktyg som förenar människor världen över. Jättekul vi lovar!) och likea UPS sida! KLICK!

13 augusti

Får ni ett samtal från okänt nummer idag, tveka inte att svara, kanske är det vi som ringer och hälsar dig välkommen i äkta kamratlig pol kand-anda!

Mer info

Det har kommit en hel del frågor på mejlen och för att förtydliga kommer här lite mer info.
  • Insparken betalas kontant under inskrivningen 22-23 augusti. För att delta i denna minnesvärda vecka krävs en ekonomisk insats på 550 kronor. I detta ingår förutom aktiviteterna under veckan en tvårätters middag och dryck till den mer informella sittningen vi har i mitten av veckan, även kallad sexa, samt trerätters och dryck till gasquen som avslutar veckan. Till detta kommer en obligatorisk medlemsavgift i UPS på 150 kronor som gäller för hela studietiden. 
  • Har du blivit antagen med inte fått informationsbreven? Hör av dig till [email protected] så skickar vi dem.
  • Kårleg skaffar man på plats i Uppsala och ni kommer ha tid till att göra detta under veckan.
  • Angående kurslitteratur är det självklart billigast att köpa detta begagnat. Vi vet att många faddrar är sugna på att sälja sina böcker från förra året så tipset är att prata med folk under insparksveckan!
Peace, General F

And so it begins..

Hemskt mycket hej och hjärtligt välkomna till Uppsala Politicesstuderandes insparksblogg! Det har äntligen börjat dra ihop sig på riktigt inför insparken och förhoppningsvis har alla små (eller stora) förväntasfulla reccar nu fått sina antagningsbesked. Ordet recce är något ni nya studenter kommer att få vänja er vid då det här i Uppsala betyder just ny student. Ni kan nu läsa schemat för insparksveckan under fliken schema. Har ni frågor och funderingar finner ni våra kontaktuppgifter under kontakt. Dags att börja tagga!
 
Det kommer bli uppdateringar under uppladdningen och självklart en massa skvaller under veckans gång. Det ryktas även att pol kands egen superbloggare kommer att bidra med sina skills - det vill ni ju inte missa. Se till att besöka bloggen och glöm inte: UNTZ UNTZ UNTZ. 
 
Kramar
Era tillgivna insparksgeneraler

Schema för UPS insparksvecka 2012

Schema för UPS insparksvecka 2012

Den stora tidsmaskinen


Fredag den 24 augusti
Insparken kommer att inledas med en uppsamling kl 11.00 i Universitetshusets sal X, där bland annat studierektor Marie Nylund kommer att ge er viktig information inför er studietid i Uppsala och ni kommer även få chans att ställa eventuella frågor. Därefter beger vi oss ut till parken utanför Universitetshuset för uppdelning av faddergrupper och dagen/kvällen fortsätter sedan med bland annat statsvandring, mingel och lekar. Det ryktas om att tidsmaskinen denna kväll landat i en förhistorisk tid, långt innan människan och dess skapelser existerade - ingen vet vart natten kommer sluta.
När: Start klockan 11.00
Var: Universitetshuset, sal X (andra våningen till vänster)


Lördagen den 25 augusti
Jakten på korset
Denna dag har tidsmaskinen tagit oss till medeltida England med dess tappra riddare och fagra jungfrur. Vi lovar en dag med ridderliga upptåg och tävlingar där ni samlar poäng åt er faddergrupp.
När: Klockan 11.00
Var: Fråga era faddrar

Takfest i Flogsta
Den traditionella takfesten hålls högt över marken ute i Flogsta och denna gång i äkta Sovjetisk anda. Här bjuds på dans, musik, spex och annat spännande. Detta vill ni definitivt inte missa!
När: Klockan 20.00
Var: Flogsta höghus, faddrar visar vägen


Söndagen den 26 augusti
Spexskrivning
Inför färden till Altuna bygdegård och den traditionsenliga sexan ska det skrivas spex. Här gäller det att ta ut svängarna och visa de andra grupperna samt era generaler vilka som är fyndigast.  Detta blir en dag av återhämtning och ett perfekt tillfälle att slå sig ner i närmsta studentkorridor med papper, penna, pizza och godis.
När: Förmiddagen/dagen
Var: Grupperna bestämmer valfri mysig plats

Kväll
För att riktigt toppa mysstämningen framåt kvällen vankas biokväll med värmländskt kulturinflytande. En chans att kura ner sig med sina nya favoritvänner i biomörkret och ladda upp batterierna inför morgondagens strapatser.
När: Klockan 19.00
Var: Värmlands nation


Måndagen den 27 augusti
Altunagården
Äntligen har det blivit dags för den årliga bygdegårdsresan med övernattning! Vilken fredlig och kärleksfull era kan den trasiga tidmaskinen ha landat i denna gång? Den som är med får se! På dagen ägnar vi oss åt olika aktiviteter och det kommer finnas möjlighet att repetera spexet. Framåt kvällen kommer det att hållas en sexa, det vill säga en lite mer informell sittning med middag och spexframträdanden. Efter middagen öppnar baren och det blir musik och dans hela natten lång. Skulle benen dock mot förmodan inte bära hela natten föreslår vi att man rullar ut sin sovsäck, kryper ner och drömmer om den fantastiska gårdagen.
När: Bussar avgår klockan 11.00 från parkeringen vid Ekonomikum. Det är mycket viktigt att ni kommer i tid!
Var: Altuna bygdegård utanför Uppsala
Glöm ej: Sovsäck och liggunderlag, 20-lappar till baren (vi tar ej kort!), 50 kronor till sångboken samt frukost till dagen efter (inte kul att gå hungrig på festival).


Tisdagen den 28 augusti
På förmiddagen lämnar vi Altunagården och beger oss tillbaka till Uppsala. På kvällen anordnar faddergrupperna sina egna temadoftande aktiviteter; förslagsvis äta mat och anstränga sig så lite som möjligt, något vi av egen erfarenhet kan säga är väldigt uppskattat efter denna händelserika resa. När och var bestämmer ni tillsammans i gruppen.


Onsdagen den 29 augusti
Fototävling
En framtidsinspirerad fototävling där ni får chansen att lära känna staden och varandra lite bättre. Kreativitet och outside the box-tänkande är nyckelorden för dagen!
När: Klockan 11.00
Var: Samling utanför Universitetshuset

Pubrunda á la pirater
Yo-ho-ho and a bottle of rum! Dags för pubrunda! Alla (öppna) nationer ska besökas och på varje ställe skall valfri dryck förtäras. Lyckas ni följa piraternas skattkarta och klara av alla nationer i tid?
När: Klockan 18.00
Var: Samling på nation
Glöm ej: Nationsleg och dubloner!


Torsdagen den 30 augusti
Kampsportsdag
Våra egna samurajer och geishor tar dagen i anspråk och hjälper er att hitta ert inre zen. Kom dina nya vänner närmre med lite fysisk kontakt. Ett perfekt tillfälle att lära sig några häftiga moves inför kvällen och fylla (eller tömma?) kroppen på positiv energi.
När: Klockan 10.30
Var: Ekonomikumparken
Glöm ej: Oömma kläder

Mellanstadiedisco
Tidsmaskinen slår ner i det underbara 90-talet där vi självklart kommer att gå på ett äkta mellanstadiedisco! Buffaloskor, tryckartävling, limbo, pojkbandspop, discokulor och en massa dans är bara några av de saker som utlovas. Detta blir utan tvekan en av insparkens höjdpunkter!  
När: Klockan 19 (mellanstadiekids kommer i tid!)
Var: Göteborgs nation


Fredagen den 31 augusti
Avslutande tävlingar
Med dunder och brak hamnar vi under fredagen mitt i stenåldern. Nu gäller det att ge järnet och peppa varandra för att samla in de sista poängen till gruppen och se till att just ni blir vinnarna. Finn din inre grottman – go get them mammoths!
När: Klockan 10.30
Var: Ekonomikumparken

Reccegasque på Östgöta nation
Äntligen har tidsmaskinen tagit oss tillbaka till nutiden och detta firas med en fabulös gasque på Östgöta nation. En gasque är en finare sittning med trerätters middag. Ni får nu chansen att komma ur era vid detta lag rätt slitna insparksoutfits och klä upp er till tänderna! Klädkoden som gäller för kvällen är kavaj, det vill säga mörk kostym för herrar samt knälång klänning för damer. Självklart samlas vi innan för gemensam förfest!
Var: Östgöta nation (Trädgårdsgatan 15)
När: 18 dk (dk utläses dubbelkvart och innebär att man anländer tidigast 18.00 och senast 18.30)
Glöm ej: Sångboken, samt att cash is king!


Lördagen den 1 september

Inspirationsföreläsning

När ni vaknat upp efter den storslagna gasquen är det dags att blicka fram mot en spännande och lärorik termin! Bästa sättet att göra detta är att komma till Brusewitzsalen och lyssa på Katarina Barrling Hermansson från statsvetenskapen, Tomas Guvå från nationalekonomin och Marie Nylund från institutionen. Bli inspirerad och få lite kött på benen inför den stundande terminsstarten på måndag!

När: Kl 15

Var: Brusewitzsalen, Statsvetenskapliga institutionen

 

Kvällsmys
På kvällen samlas vi som har orken kvar vid en naturskön plats vid ån för grillning, umgänge och en kvällsdopp för den modige. Om festhumöret ännu inte riktigt är mättat är det inte helt omöjligt att kvällen slutar på någon av våra kära nationer.

Vi reserverar oss för ändringar i schemat! Era generaler och faddrar kommer naturligtvis att informera om eventuella ändringar.

Till sist…

·      Glöm inte att gilla Uppsala Politicesstuderande, UPS på Facebook (du kan även följa UPS på twitter)

·      Håll dig uppdaterad om insparken genom att besöka www.inspark.blogg.se


Kramar,
Era tillgivna insparksgeneraler
[email protected]